Téli Balaton-átúszás

2. Téli Balaton-átúszás rendezvény információi

 

 

A lebonyolítás  akkor történhet meg, ha a meghirdetett időpont előtt 3 nappal a Meteorológiai Szolgálattal történő egyeztetés alapján valószínűsíthető, hogy tó vizének hőmérséklete el fogja érni a +5 fokot. Nem megfelelő időjárási körülmények esetén a rendezvényre újabb időpontot tűzünk ki. Mind az egyéni, mind a váltócsapatban indulni szándékozó úszóktól referenciát kérünk a nevezéshez. A Téli Úszó Sportegyesület által felkészített úszóknak referencia nélkül nyílik lehetőségük a részvételre.

 

Időpontja: 

2021 február 20. 10:00

 

Nevezések: 

Egyénileg, valamint 2, 3, 4 fős váltócsapatokban

 

Nevezési határidő:Rajt: 

Szántódrév keleti oldal.

 

Cél: 

Tihanyrév keleti oldal.

 

Táv: 

1250 m.

 

Szintidő: 

Egyéni úszóktól elvárás, az 1000 métert 30 percen belüli teljesítése.

 

Védőfelszerelés: 

 Az úszás kategorizálása öltözet szerint kétféleképpen történik:1. Védőfelszerelés nélkül 

A nemzetközi elvárásoknak megfelelően, neoprén kiegészítőként csak a neoprén úszósapka használata elfogadott. Úszás a hagyományos versenyek öltözékében történik

 

2. Minimális védőfelszereléssel: 

neoprén zokni, neoprén kesztyű, neoprén, neoprén úszósapka, neoprén úszónadrág és úszószemüveg.  Csak hagyományos úszónadrág, úszóruha és úszósapka viselhető.

 

A váltócsapat besorolását a legtöbb neoprént használó úszó öltözete szabja meg

 

A célba érkezést követően a célkapu mögötti, nézőktől elzárt területen azonnal megkezdhetőek az erősen javasolt visszamelegítő gyakorlatok. A célban egy személyes segítő (pl. barát, családtag, ismeeős) fogadhatja a beérkező úszót. A személyes segítő jelenléte ajánlott. A területen felállított fűtött öltöző sátorban zsúfoltság esetén kizárólag úszók tartózkodhatnak. Kivétel ez alól az úszó segítője.

 

 Közlekedés a rajt és a cél között

komppal

 

Menetrend ITTNevezés, nevezési díj: 

Az egyéni átúszás ára 50.000 Ft, melyből 20 % vagyis 10.000 Ft előlegként fizetendő, majd a fennmaradó összeget a rajtnál, a nevezésnél kell kifizetned.

 

Nevezés váltó csapatban: 

 

2 fős váltó esetében nevezési díj 25.000Ft/fő, előleg 5.000 Ft/fő. 

 

3 fős váltó esetében nevezési díj 17.000 Ft/fő, előleg: 3.400 Ft/fő. 

 

4 fős váltó esetében nevezési díj 13.000 Ft/fő. előleg 2.600 Ft/fő.

  

Nevezési díj tartalmazza: 

Részvétel a téli Balaton-átúszáson, speciális, téli úszást kiszolgálni képes mentőhajóval történő biztosítás (értsd: kísérés), a biztosító hajón orvos és Vízimentő, szárazföldi orvosi biztonsági szolgálat, időmérés, öltöző a rajtnál, fűtött öltöző sátor a célban

 

Orvosi igazolás: 

6 hónapnál nem régebbi  orvosi igazolás szükséges. Ha külső körülmények miatt halasztani kell a versenyt, úgy az igazolás a verseny eredeti időpontjához mérten érvényességét nem veszíti el.

 

Egyéb tudnivalók:

A rendezvényen miden felkészült úszó rajthoz állhat, aki a kiírásba foglalt feltételeket elfogadja, a rendezvény napján érvényes orvosi igazolással rendelkezik. 

18 év alatti úszó csak szülői illetve gondviselői hozzájárulással nevezhet!

 

A változtatás joga fenntartva!  

 

 

 

(c) 2019 Téli Balaton-átúszás, Minden jog fenntartva!  Zimányi András Téli Úszó Sportegyesület elnök +36 20 9416-637  Honlapot készítette: Bencsik Rajmund