Téli Balaton-átúszás

Rendezvény információk 
Téli Balaton-átúszás Szántód-Tihany

 

A lebonyolítás kizárólag akkor történhet meg, ha a tó vizének hőmérséklete eléri a +5 fokot. Nem megfelelő időjárási körülmények között a rendezvényt újabb időpontra tűzünk ki. Az egyéni, vagyis a teljes távot egyedül teljesíteni szándékozó úszóktól  referenciát kérünk a nevezéshez. Az általunk felkészített úszóknak referencia nélkül nyílik lehetőségük a részvételre.

Időpontja:

2020 február 23. 9:30-16:30 - ig 

 

Nevezések:

Egyénileg, valamint 2, 3, 4 fős váltócsapatokban Nevezési határidő:

2020 január 25.Rajt:

Szántódrév keleti oldal. 

 

Cél:

Tihanyrév keleti oldal. 


Táv:

1250 m.

 

Szintidő:

Egyéni úszóktól elvárás, az 1000 métert 30 percen belüli teljesítése.

 

Védőfelszerelés:

 Az úszás kategorizálása öltözet szerint kétféleképpen történik:

 

1. Védőfelszerelés nélkül

A nemzetközi elvárásoknak megfelelően, neoprén kiegészítőként csak a neoprén úszósapka használata elfogadott. Úszás a hagyományos versenyek öltözékében történik

 

2. Minimális védőfelszereléssel:

neoprén zokni, neoprén kesztyű, neoprén, neoprén úszósapka, neoprén úszónadrág és úszószemüveg.  Csak hagyományos úszónadrág, úszóruha és úszósapka viselhető.


A váltócsapat besorolását a legtöbb neoprént használó úszó öltözete szabja meg

A célba érkezést követően a célkapu mögötti, nézőktől elzárt területen azonnal megkezdhetőek az erősen javasolt visszamelegítő gyakorlatok. A célban egy személyes segítő (pl. barát, családtag, ismeeős) fogadhatja a beérkező úszót. A személyes segítő jelenléte ajánlott. A területen felállított fűtött öltöző sátorban zsúfoltság esetén kizárólag úszók tartózkodhatnak. Kivétel ez alól az úszó segítője.

 

Közlekedés a rajt és a cél között komppal

 

Menetrend ITT

 

Nevezés, nevezési díj:

 Az egyéni átúszás ára 50.000 Ft, melyből 20 % vagyis 10.000 Ft előlegként fizetendő 2020 január 21.-ig, majd a fennmaradó összeget a rajtnál, a nevezésnél kell kifizetned. 

 

Nevezés váltó csapatban

 

2 fős váltó esetében nevezési díj 25.000Ft/fő, előleg 5.000 Ft/fő.

 

3 fős váltó esetében nevezési díj 17.000 Ft/fő, előleg: 3.400 Ft/fő.

 

4 fős váltó esetében nevezési díj 13.000 Ft/fő. előleg 2.600 Ft/fő.Előlegként fizetendő 2020 január 31.-ig, majd a fennmaradó összeget a rajtnál, a nevezésnél kell kifizetned. 

 

 

Nevezési díj tartalmazza:

Részvétel a téli Balaton-átúszáson, speciális, téli úszást kiszolgálni képes mentőhajóval történő biztosítás (értsd: kísérés), a biztosító hajón orvos és Vízimentő, szárazföldi orvosi biztonsági szolgálat, időmérés, öltöző sátor a rajtnál, fűtött öltöző sátor a célban 

Orvosi igazolás:

2 hónapnál nem régebbi  orvosi igazolás szükséges. Ha külső körülmények miatt halasztani kell a versenyt, úgy az igazolás a verseny eredeti időpontjához mérten érvényességét nem veszíti el. A december 28.-án megrendezett Gyömrői Téli Úszáspróba orvosi igazolása érvényes a téli Balaton-átúszásra is.


Egyéb tudnivalók:
A rendezvényen miden felkészült úszó rajthoz állhat, aki a kiírásba foglalt feltételeket elfogadja, a rendezvény napján érvényes orvosi igazolással rendelkezik.

18 év alatti úszó csak szülői illetve gondviselői hozzájárulással nevezhet! 


A változtatás joga fenntartva  Fotó


  

Fotó
(c) 2019 Téli Balaton-átúszás, Minden jog fenntartva!  Zimányi András +36 20 9416-637  Honlapot készítette: Bencsik Rajmund